Passa al contingut principal

#AsSocPerla / quarta trobada


LLOC: Biblioteca de Catalunya
DATA: 15 d’abril de 2013, de les  18.30h a les 20.50h
ASSISTENTS: (laperla29) Bet Orfila i Anna Madueño (espectadors) Lara Alonso, Georgina Barnils, Montserrat Castillo, Eulàlia Comas, Imma Díaz, Laura Farrés, Gemma Llort, Anna Marcó, Gemma Marcó, Agustí Martí, Pepa Martínez, Miquel Mochales, Carla Montané, Òscar Montserrat, Dulce Núñez, Lali Palau, Pere Riera, Toni Trallero, Francesc Vila.















Benvinguda i ressenya d’activitats dutes a terme
En Toni Trallero ressenya la participació i les activitats que hi ha hagut des de la reunió del passat 25 de març, en què un grup reduït d’espectadors es va reunir a la seu de laperla29 per redactar una proposta d’estatuts per a la futura Associació d’espectadors. Durant aquest temps:
- Només hi ha hagut una proposta de canvis als estatuts (en qüestions formals, no de fons);
- Una vintena d’espectadors afins a laperla29 ha omplert el formulari que es va enviar des del mail de l’AsSocPerla (l’Anna Madueño reparteix còpia dels formularis rebuts a tots els assistents);
- 7 espectadors que van manifestar la voluntat/disponibilitat de formar part de la junta directiva es van trobar el 12/4/13 per comentar com podrien o voldrien formar part de la junta i intercanviar opinions: Lara Alonso, Eulàlia Comas, Sergi Corbera,  Sílvia Fortuny, Pepa Martínez, Toni Trallero i Francesc Vila
Sobre els estatuts
A continuació, Eulàlia Comas pren la paraula per repassar els estatuts acordats, anant directament als punts que van generar més debat: nom de l’associació, objectius i activitats; àmbit i composició de la junta directiva.
Els objectius i les activitats es mantenen tal com estan redactats.
Pel que fa al nom, s’acorda que els assistents que en tenen de pensats els facin arribar al mail de l’AsSocPerla, per votar-los via internet i debatre’ls a la següent reunió. Sergi Corbera n’esmenta uns quants i es compromet a enviar-los, per confeccionar una llista de propostes.
Pel que fa a la composició de la junta s’acorda que hi hagi els 4 càrrecs bàsics (president, vicepresident, tresorer i secretari) i les vocalies que es considerin necessàries. A més, i a proposta de Francesc Vila, s’acorda afegir una vocalia a laperla29.

Sobre les quotes
Tot i que no han de quedar fixades als estatuts, aquesta qüestió suscita molt de debat. Finalment, després de molts intercanvis d’opinió, i de dues votacions, s’acorda establir una sola quota, que sigui anual, i deixar en mans de la junta directiva fixar-ne la quantitat. Es descarta comptar amb una quota d’inscripció inicial dels socis, i es decideix que la quota anual estarà vinculada a una sèrie d’activitats, que s’aniran descrivint i preveient a cada nova temporada (de setembre a agost).

Membres de la Junta directiva
S’obre una ronda per demanar als assistents si volen formar part de la junta. La majoria dels assistents opta per formar-ne part.
Una segona ronda serveix per definir els càrrecs, que queden establerts de la manera següent:
- President: Toni Trallero
- Vicepresidenta: Lara Alonso
- Tresorer: Francesc Vila
- Secretària: Eulàlia Comas
- 11 vocals: Georgina Barnils, Montserrat Castillo, Sergi Corbera, Imma Díaz, Laura Farrés, Gemma Llort,  Agustí Martí, Pepa Martínez, Miquel Mochales, Òscar Montserrat, Lali Palau

Resum dels acords i calendari de reunions 
Hi ha consens a presentar els estatuts, juntament amb la proposta de junta directiva i la decisió d’establir una sola quota anual a una Assemblea Constituent, per a la qual es convocarien les gairebé 300 persones que van ser convidades a la primera de les reunions en què es va parlar de la creació de l’AsSocPerla.
Abans de convocar-la, però, es decideix que la junta directiva es reuneixi per:
- adoptar una proposta de nom per a l’associació i 
- aprofundir més en la qüestió de la quota anual (l’import, les facilitats a què donarà peu, etc.).
La primera reunió del que serà la Junta Directiva de l’AsSocPerla tindrà lloc el proper dilluns dia 22 d’abril de 2013, a les 19h,  a la seu de laperla29, al c/ Torrent d’en Vidalet, 21 de Barcelona.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Els dimecres compra nespres!!

Reprenem, amb calma... la secció d'"Els dimecres compra nespres" i les recomanacions de cançons a càrrec de l'Oriol.  Avui us proposem escoltar aquesta cançó de Bob Dylan que canta amb Jhonny Cash, si ho recordeu la vam usar per l'espectacle de "Tonio, el poeta", el resultat del taller que vam presentar a la a Biblioteca de Catalunya ara ja quasi fa un any...  Tota vostra! Salut!!

Els dimecres compra nespres!!

Hola família de perles.  Avui, és obligat, anar a parar a Bach.  Potser alguns anireu aquest vespre als temples pertinents a escoltar La Passió en directe. Els altres ho podem fer des de La Revistilla de La Perla 29. Estem assajant Cyrano de Bergerac  aquests dies, i al final, al cinquè acte, al jardí de l'Abadia on Cyrano va a morir estem mirant de posar aquesta música de fons.  A mi em porta a algun lloc grandiós, i alhora em trasllada a quan era petit i sentia això al menjar de casa, no entenia ben bé tot el que feia sentir aquesta música però em semblava que era important.   Bona Setmana Santa a tothom. I si no és tan Santa, tampoc passa res. En tot cas bona setmana. Oriol Broggi 

Emocions Lorquianes

Lorca segueix removent consciències i emocions avui dia. Explica moltes coses que també ens passen a nosaltres...  Us deixem amb un text d'una espectadora amiga de l'#AsSocPerla:  ─¿I Federico? ─En el teatro. ─¿Con La Barraca? ─No, abajo en la Biblioteca! Sí, des del dimecres 14 de juny, Federico Garcia Lorca, cada vespre, deixa la seva arcàdia de poetes i dramaturgs i s’instal·la a l’espai de la capella de la Biblioteca de Catalunya per emocionar-se amb la interpretació de la seva obra Bodas de Sangre fa la companyia de teatre La Perla 29. L’espai El primer impacte que reps, com espectador, és la transformació de la sala, cadires noves vermelles (l’esquena ho agraeix) i un bon quadrilàter de sorra àrida, seca, que anuncia on i com es desenvoluparà l’obra. Algú ha dit que semblava un western, a mi em va recordar les pistes romanes on corrien les quadrigues, bé, tan li fa, cadascú que hi busqui i que hi trobi el seu simbolisme, perquè això és el que l’Oriol Broggi vol