Passa al contingut principal

#AsSocPerla / cinquena trobada


LLOC: Seu de laperla29, c/ Torrent d’en Vidalet 21, de Barcelona
DATA: 22 d’abril de 2013, de les 19h a les 20.50h
ASSISTENTS: Lara Alonso, Georgina Barnils, Montserrat Castillo, Eulàlia Comas, Sergi Corbera, Imma Díaz, Laura Farrés, Gemma Llort, Agustí Martí, Pepa Martínez, Miquel Mochales, Òscar Montserrat, Lali Palau, Toni Trallero, Francesc Vila (Com espectadors) Oriol Broggi, Bet Orfila i Anna Madueño (Per laperla29)

Presentació d’un llibre sobre la història de laperla29
Oriol Broggi explica que està ja maquetat un llibre sobre la història de laperla29, que es vol presentar a la Biblioteca de Catalunya el proper 13 de maig. I proposa aprofitar la convocatòria per presentar l’associació d’espectadors que estem gestant.

Temes a tractar acordats a la darrera reunió
Toni Trallero exposa els 4 temes que es va acordar tractar a la reunió d’avui:
- Establir el nom definitiu de l’associació
- Definir el programa d’activitats i continguts de l’associació
- Determinar la quota anual que es proposarà a l’assemblea
- Organització i difusió de l’associació

El nom de l’associació
Els membres que es postulen com a membres de la futura junta directiva han aportat diverses propostes de noms:
Associació d'espectadors de la Perla
Associació d'amics de la Perla 
Associació d'anheladors d'experiències la Perla
Associació d'inspirats per la Perla
Associació de receptors d'emocions de la Perla
Associació de motivats per la Perla
Associació d'apassionats per la Perla
Associació d'addictes a la Perla
Associació d'acòlits de La Perla
Associació d'engrossidors de La Perla
Associació de macips de La Perla
Associació de manefles de La Perla
Associació d'adlàters de La Perla

Després d’analitzar els pros i contres de les diferents denominacions possibles, finalment s’opta per “Amics de laperla29 (#AsSocPerla)” com a nom oficial de l’associació, per bé que la resta de propostes es tindran en compte a l’hora de fer difusió de l’associació.
Tant en aquestes propostes com en les d’activitats i continguts hi han participat els espectadors més vinculats a laperla (els que es van apuntar inicialment a la llista verda). Eulàlia Comas ressenya que actualment, en el mail assocperla29@gmail.com hi ha contactes de 234 espectadors afins (llista blanca) i de 67 espectadors més vinculats (llista verda). Dins aquests darrers hi ha els membres que es presenten com a candidats a formar part de la junta directiva (15 en total).

Continguts i activitats de l’associació
Toni Trallero presenta un recull de les propostes que han arribat a l’adreça de gmail de l’associació. Hi ha 15 categories diferents d’activitats suggerides pels espectadors afins de laperla29:
I. Debats; I.  Conferències; III. Xerrades; IV. Lectures; V. Tallers; VI. Formació; VII. Divulgació; VIII. Visites;  IX. Música; X. Fotografia; XI. Cinema i TV; XII. Participació directa; XIII. Participació indirecta; XIV. Exposicions; XV. Altres... (al powerpoint que s’adjunta es desenvolupa cadascuna de les categories en activitats concretes proposades pels espectadors).
Miquel Mochales proposa preveure un àmbit de treball de l’associació relacionat amb la reivindicació de l’IVA cultural, en línia amb moviments com Marea Roja – Cultura en lluita. No hi ha consens, entre els assistents, a fer destacar aquest aspecte per damunt dels altres en què l’associació podrà anar treballant. Francesc Vila insisteix a no tenir pressa per fer posicionaments, i esperar que l’associació mateixa vagi madurant, i anar actuant sense presses. Per Oriol Broggi, l’associació ja neix inspirada per uns principis que són del tot compatibles amb aquesta vessant reivindicativa. Toni Trallero reflexiona sobre l’esperit de l’associació, en la mateixa línia, i afegeix que, ara per ara, aquest no és l’únic esperit que la mou; que seria un error presentar-se en societat com si aquest fos el principal motiu d’haver-la constituït. Francesc Vila afegeix que el ‘poder’ no hauria de condicionar l’evolució ni el treball de l’associació, ja que es poden buscar vies alternatives que permetin no dependre tant de l’Administració i ser més autònoms. Lara Alonso demana la paraula per concloure que hi ha més acord del que sembla, i que convé actuar estratègicament, perquè serà molt important la manera com ens donem a conèixer públicament.

Establiment d’una quota
Es recorda que a la reunió darrera es va acordar establir una única quota anual. Sobre la quantitat, hi ha diversitat d’opinions, que van entre els 10-15 eur i els 40 eur per temporada. Com que les activitats no es poden definir amb més precisió, ni per tant valorar, s’accepta, per unanimitat una quantitat intermèdia i alhora simbòlica: 29 euros. La xifra és benvinguda i acceptada. D’una banda, perquè evoca el nom de la companyia (laperla29); de l’altra, perquè no és massa més elevada que el preu mitjà d’una entrada al teatre (que frega els 20 euros). Es constata que permetrà oferir als qui la paguin algun obsequi (placa, bossa...). Gemma Llort proposa que es destinin 25 eur a quota i els 4 restants per a un ‘pack de benvinguda’.

Organització i difusió de l’associació
Òscar Montserrat i Lara Alonso s’ofereixen per coordinar el contacte amb els participants, i la creació d’una web o blog.
Lali Palau es proposa per redactar un pla o proposta de difusió de l’associació, que es tractaria a la primera reunió de treball de la junta directiva, un cop constituïda.
Altres qüestions
Montserrat Castillo proposa que, per comptar amb el capital humà dels espectadors afins a laperla29, es faci arribar l’enllaç del formulari a tots els contactes (per ara només s’ha enviat a 67 espectadors, i caldria enviar-ho als 234 restants). I també que s’agraeixi als que l’han contestat l’esforç d’haver participat.
Sergi Corbera proposa que la presentació de l ’#AsSocPerla es prepari amb cura, per fer-la especial, juntament amb Gemma Llort faran arribar una proposta.

Properes reunions 
S’acorda convocar l’assemblea constituent el dia 9 de maig a les 20h, a la Biblioteca de Catalunya. S’hi convidaran a participar els espectadors afins, i els més actius (uns 300 espectadors)
I la presentació dels Amics delaperla29 (#AsSocPerla) tindrà lloc el dia 13 de maig, també a la Biblioteca de Catalunya, coincidint amb la presentació del llibre sobre la història de laperla29.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Els dimecres compra nespres!!

Reprenem, amb calma... la secció d'"Els dimecres compra nespres" i les recomanacions de cançons a càrrec de l'Oriol.  Avui us proposem escoltar aquesta cançó de Bob Dylan que canta amb Jhonny Cash, si ho recordeu la vam usar per l'espectacle de "Tonio, el poeta", el resultat del taller que vam presentar a la a Biblioteca de Catalunya ara ja quasi fa un any...  Tota vostra! Salut!!

Emocions Lorquianes

Lorca segueix removent consciències i emocions avui dia. Explica moltes coses que també ens passen a nosaltres...  Us deixem amb un text d'una espectadora amiga de l'#AsSocPerla:  ─¿I Federico? ─En el teatro. ─¿Con La Barraca? ─No, abajo en la Biblioteca! Sí, des del dimecres 14 de juny, Federico Garcia Lorca, cada vespre, deixa la seva arcàdia de poetes i dramaturgs i s’instal·la a l’espai de la capella de la Biblioteca de Catalunya per emocionar-se amb la interpretació de la seva obra Bodas de Sangre fa la companyia de teatre La Perla 29. L’espai El primer impacte que reps, com espectador, és la transformació de la sala, cadires noves vermelles (l’esquena ho agraeix) i un bon quadrilàter de sorra àrida, seca, que anuncia on i com es desenvoluparà l’obra. Algú ha dit que semblava un western, a mi em va recordar les pistes romanes on corrien les quadrigues, bé, tan li fa, cadascú que hi busqui i que hi trobi el seu simbolisme, perquè això és el que l’Oriol Broggi vol

Els dimecres compra nespres!!

Hola família de perles.  Avui, és obligat, anar a parar a Bach.  Potser alguns anireu aquest vespre als temples pertinents a escoltar La Passió en directe. Els altres ho podem fer des de La Revistilla de La Perla 29. Estem assajant Cyrano de Bergerac  aquests dies, i al final, al cinquè acte, al jardí de l'Abadia on Cyrano va a morir estem mirant de posar aquesta música de fons.  A mi em porta a algun lloc grandiós, i alhora em trasllada a quan era petit i sentia això al menjar de casa, no entenia ben bé tot el que feia sentir aquesta música però em semblava que era important.   Bona Setmana Santa a tothom. I si no és tan Santa, tampoc passa res. En tot cas bona setmana. Oriol Broggi