Passa al contingut principal

#AsSocPerla / segona trobada


Lloc: Biblioteca de Catalunya

Data: 18 de març de 2013, 19h
Assistents: 35-40 espectadors i membres de laperla29 (Oriol Broggi i Anna Madueño)


Benvinguda

A càrrec d’Oriol Broggi, tot enllaçant aquesta trobada amb la del passat 6/3/2013, en què alguns dels espectadors afins a laperla29 van apuntar-se a una llista per ser membres actius d’una futura agrupació d’espectadors.

Es reparteix un document que conté, resumits, objectius, les idees generals, els tipus d’activitats, i les implicacions (per part dels espectadors i de laperla) de crear una associació.


Intervenen els espectadors ...

Es planteja, com a qüestió de fons, si convé crear ja de partida i formalment una associació d’espectadors o si, per contra, es pot anar fent sense tenir una estructura definida. Seria convenient que laperla29 i els espectadors ‘visquin un temps junts abans de casar-se’? La qüestió no es reprèn fins al final de la trobada.

A continuació intervenen molts dels assistents, bàsicament en el sentit d’explicar com s’imaginen la seva relació amb laperla29 i què podria fer una possible associació/agrupació d’espectadors com a tal. Les preguntes clau que es formulen són:

-          Què espero de la possible associació?

Aquí les opinions són ben diverses: hi ha qui vol ‘participar més en l’activitat creadora de laperla29 i hi ha qui vol mantenir-se’n al marge, per seguir vivint la màgia de cada nova producció, però establir un vincle més directe amb laperla29. Es confronten les ganes de conèixer més d’aprop el treball intern de laperla i la por que l’associació pugui interferir més del compte.Totes les propostes que s’expliquen, tanmateix, entren dins dels tres àmbits d’activitats transcrites a l’acta del passat dia 6/3/13 i en el document repartit: a) les més vinculades al procés creatiu de l’equip de laperla29, b) les que poden derivar-se dels espectacles produïts, com ara conferències, visites, trobades post-funció, etc; i c) les que tenen a veure amb el món del teatre en general

-          Què puc aportar-hi?

Aquí les aportacions d’espectadors amb experiència en altres agrupacions o associacions similars parlen de la seva experiència, i de com acaben funcionant aquests grups. En Pere Riera, de l’Associació del Teatre Lliure, explica, per exemple, com es creen les comissions, i els avantatges de disposar d’una estructura estable, formal, com la que es deriva de constituir-se com associació.
Hi ha consens en què laperla29 té un tarannà diferent, que ha motivat la creació d’aquest ‘coixí’ d’espectadors. Oriol Broggi parla de la manera de fer ‘artesanal’, com a fet diferencial que crida l’atenció d’un cert tipus d’espectadors.
I s’observa que les activitats que es podrien dur a terme són molt variades, i totes ‘caben dins la previsió d’activitats plantejada


Ja hi ha activitats previstes

Laperla29 té previstes 6 activitats imminents en què els espectadors ja podrien participar més activament. Les presenta l’Oriol Broggi:
- La presentació del llibre d’Antoni Ramon sobre el teatre
- Una trobada per explicar el nou projecte de laperla29: 28 i mig
- La presentació del llibre sobre laperla29
- Una visita guiada a l’exposició d’Antoni Ramon sobre els teatres de Barcelona (a ala Biblioteca de Catalunya)
- Un ‘Cyrano’ especial (en dimarts), seguit d’un col·loqui post-funció
- Assaigs de 28 i mig

En Francesc Vila proposa afegir una xerrada sobre com s’aguanta laperla29 en el context de crisi actual.


Fer o no fer una associació

Es reprèn la qüestió inicial, sobre si convé crear una associació o no. Hi ha més veus a favor de crear-la, tot i que es fa notar que els espectadors, com a grup, no es coneixen prou, encara, cosa que pot dificultar, per exemple, la tria de les persones que poden exercir els càrrecs necessaris per crear la junta de l’associació. O la redacció dels estatuts.

Per acabar de debatre aquestes qüestions, s’emplaça als espectadors amb més ganes de participar i disponibilitat de temps, a una nova reunió, el dilluns dia 25 de març de 2013 (a la seu de laperla29, Torrent d’en Vidalet, 21).

També s’apunta la conveniència de crear una base de dades més exhaustiva, que reculli més dades dels espectadors del ‘nucli dur’, com ara aficions, habilitats, disponibilitat ... i idees d’activitats que l’associació pugui impulsar.

A la reunió del 26/3/2013 s’hi apunten Antoni Trallero, Montserrat Castillo, Òscar Montserrat, Lali Palau, Miguel Mochales, Imma Díaz, Sílvia Fortuny, Gemma Marcó, Lara Alonso, Francesc Vila, Georgina Barnils, Pepa Martínez i Eulàlia Comas.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Traduccions-Translations / 4 notes del director

1/   L'acció de Tranduccions té lloc al poblet imaginari de Baile Beag (al comtat de Donegal, al nord-oest d'Irlanda) l'any 1833.  Irlanda encara forma part del Regne Unit, i l'obra descriu l'arribada al poble d'un destacament de geògrafs militars que tenen la missió de posar un nom anglès als topònims irlandesos. Baile Beag, per exemple, passarà a dir-se Ballybeg, i Druim Dubh es convertirà en Drumduff.  Aquesta missió, camuflada com a mera operació administrativa, en realitat forma part d'una estratègia més àmplia de l'imperi britànic: fer desaparèixer l'irlandès de la vida pública. Una estratègia que també es fa visible amb la construcció al poble d'una escola nacional totalment gratuïta i on l'irlandès, per descomptat, no s'ensenyarà.  Els personatges, els professors i alumnes d'una escola rural i autogestionada que garantia l'aprenentatge no només de l'irlandès sinó també del grec, de les matemàtiques i del l...

Volar amb 'Els cors purs'

Els cors purs és un viatge que fa temps que volíem fer. Un espectacle que fa temps que teníem al cap i un text que ens perseguia –per allò que explica, per la brutalitat que s’amaga darrera una història com aquesta, aparentment senzilla. Partint del relat de Joseph Kessel ens agradaria aconseguir explicar la relació gairebé immòbil entre dues persones que s’estimen; explicar les seves causes, arguments, renúncies.  Com transportar aquesta situació, pràcticament sense acció, al llenguatge teatral? Deixarem que els actors s’apoderin dels personatges (o a la inversa), des del lloc on es troba cadascú. Potser el teatre és aquesta cerca, un camí difícil per tal de trobar un nou llenguatge, una manera de mostrar allò que no veiem a primer cop d’ull; una espieta per on poder observar la quietud de dues persones que no permeten estimar-se. Una pena infinita. Un rosec al cor que apareix tot d’una, mentre a l’escenari, els actors –i els personatges– dissimulen allò que senten. I volen...

larealitat29

La Perla 29 fa un grapat d’anys que no para de fer coses. Més que pensar, fem... i a base de fer ens hem anat construint com a ens real, que existeix, que ha sabut organitzar un gran equip fix i un grandíssim equip de col.laboradors.   Afiançant i treballant dia a dia un espai teatral per a la ciutat de Barcelona, dins del nostre petit país. Construït amb cada projecte una manera de fer, una imatge, que ens identifica amb una manera d’entendre el teatre i la cultura. Procurant una bona relació amb tot el territori, a través de les gires i les col·laboracions puntuals. Buscant sempre anar més enllà i creuar les fronteres del nostre ecosistema, a Espanya i a la resta del món. Aglutinant espectadors i engendrant una associació d’espectadors entorn al nostre projecte. Avui La Perla és una realitat. Som una realitat. Existim. Som aquí, som reals.    A vegades pensem que ens podríem definir així, com una realitat que existeix, que és aquí malgrat les difi...