Passa al contingut principal

#AsSocPerla / segona trobada


Lloc: Biblioteca de Catalunya

Data: 18 de març de 2013, 19h
Assistents: 35-40 espectadors i membres de laperla29 (Oriol Broggi i Anna Madueño)


Benvinguda

A càrrec d’Oriol Broggi, tot enllaçant aquesta trobada amb la del passat 6/3/2013, en què alguns dels espectadors afins a laperla29 van apuntar-se a una llista per ser membres actius d’una futura agrupació d’espectadors.

Es reparteix un document que conté, resumits, objectius, les idees generals, els tipus d’activitats, i les implicacions (per part dels espectadors i de laperla) de crear una associació.


Intervenen els espectadors ...

Es planteja, com a qüestió de fons, si convé crear ja de partida i formalment una associació d’espectadors o si, per contra, es pot anar fent sense tenir una estructura definida. Seria convenient que laperla29 i els espectadors ‘visquin un temps junts abans de casar-se’? La qüestió no es reprèn fins al final de la trobada.

A continuació intervenen molts dels assistents, bàsicament en el sentit d’explicar com s’imaginen la seva relació amb laperla29 i què podria fer una possible associació/agrupació d’espectadors com a tal. Les preguntes clau que es formulen són:

-          Què espero de la possible associació?

Aquí les opinions són ben diverses: hi ha qui vol ‘participar més en l’activitat creadora de laperla29 i hi ha qui vol mantenir-se’n al marge, per seguir vivint la màgia de cada nova producció, però establir un vincle més directe amb laperla29. Es confronten les ganes de conèixer més d’aprop el treball intern de laperla i la por que l’associació pugui interferir més del compte.Totes les propostes que s’expliquen, tanmateix, entren dins dels tres àmbits d’activitats transcrites a l’acta del passat dia 6/3/13 i en el document repartit: a) les més vinculades al procés creatiu de l’equip de laperla29, b) les que poden derivar-se dels espectacles produïts, com ara conferències, visites, trobades post-funció, etc; i c) les que tenen a veure amb el món del teatre en general

-          Què puc aportar-hi?

Aquí les aportacions d’espectadors amb experiència en altres agrupacions o associacions similars parlen de la seva experiència, i de com acaben funcionant aquests grups. En Pere Riera, de l’Associació del Teatre Lliure, explica, per exemple, com es creen les comissions, i els avantatges de disposar d’una estructura estable, formal, com la que es deriva de constituir-se com associació.
Hi ha consens en què laperla29 té un tarannà diferent, que ha motivat la creació d’aquest ‘coixí’ d’espectadors. Oriol Broggi parla de la manera de fer ‘artesanal’, com a fet diferencial que crida l’atenció d’un cert tipus d’espectadors.
I s’observa que les activitats que es podrien dur a terme són molt variades, i totes ‘caben dins la previsió d’activitats plantejada


Ja hi ha activitats previstes

Laperla29 té previstes 6 activitats imminents en què els espectadors ja podrien participar més activament. Les presenta l’Oriol Broggi:
- La presentació del llibre d’Antoni Ramon sobre el teatre
- Una trobada per explicar el nou projecte de laperla29: 28 i mig
- La presentació del llibre sobre laperla29
- Una visita guiada a l’exposició d’Antoni Ramon sobre els teatres de Barcelona (a ala Biblioteca de Catalunya)
- Un ‘Cyrano’ especial (en dimarts), seguit d’un col·loqui post-funció
- Assaigs de 28 i mig

En Francesc Vila proposa afegir una xerrada sobre com s’aguanta laperla29 en el context de crisi actual.


Fer o no fer una associació

Es reprèn la qüestió inicial, sobre si convé crear una associació o no. Hi ha més veus a favor de crear-la, tot i que es fa notar que els espectadors, com a grup, no es coneixen prou, encara, cosa que pot dificultar, per exemple, la tria de les persones que poden exercir els càrrecs necessaris per crear la junta de l’associació. O la redacció dels estatuts.

Per acabar de debatre aquestes qüestions, s’emplaça als espectadors amb més ganes de participar i disponibilitat de temps, a una nova reunió, el dilluns dia 25 de març de 2013 (a la seu de laperla29, Torrent d’en Vidalet, 21).

També s’apunta la conveniència de crear una base de dades més exhaustiva, que reculli més dades dels espectadors del ‘nucli dur’, com ara aficions, habilitats, disponibilitat ... i idees d’activitats que l’associació pugui impulsar.

A la reunió del 26/3/2013 s’hi apunten Antoni Trallero, Montserrat Castillo, Òscar Montserrat, Lali Palau, Miguel Mochales, Imma Díaz, Sílvia Fortuny, Gemma Marcó, Lara Alonso, Francesc Vila, Georgina Barnils, Pepa Martínez i Eulàlia Comas.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Els dimecres compra nespres!!

Reprenem, amb calma... la secció d'"Els dimecres compra nespres" i les recomanacions de cançons a càrrec de l'Oriol.  Avui us proposem escoltar aquesta cançó de Bob Dylan que canta amb Jhonny Cash, si ho recordeu la vam usar per l'espectacle de "Tonio, el poeta", el resultat del taller que vam presentar a la a Biblioteca de Catalunya ara ja quasi fa un any...  Tota vostra! Salut!!

Emocions Lorquianes

Lorca segueix removent consciències i emocions avui dia. Explica moltes coses que també ens passen a nosaltres...  Us deixem amb un text d'una espectadora amiga de l'#AsSocPerla:  ─¿I Federico? ─En el teatro. ─¿Con La Barraca? ─No, abajo en la Biblioteca! Sí, des del dimecres 14 de juny, Federico Garcia Lorca, cada vespre, deixa la seva arcàdia de poetes i dramaturgs i s’instal·la a l’espai de la capella de la Biblioteca de Catalunya per emocionar-se amb la interpretació de la seva obra Bodas de Sangre fa la companyia de teatre La Perla 29. L’espai El primer impacte que reps, com espectador, és la transformació de la sala, cadires noves vermelles (l’esquena ho agraeix) i un bon quadrilàter de sorra àrida, seca, que anuncia on i com es desenvoluparà l’obra. Algú ha dit que semblava un western, a mi em va recordar les pistes romanes on corrien les quadrigues, bé, tan li fa, cadascú que hi busqui i que hi trobi el seu simbolisme, perquè això és el que l’Oriol Broggi vol

Els dimecres compra nespres!!

Hola família de perles.  Avui, és obligat, anar a parar a Bach.  Potser alguns anireu aquest vespre als temples pertinents a escoltar La Passió en directe. Els altres ho podem fer des de La Revistilla de La Perla 29. Estem assajant Cyrano de Bergerac  aquests dies, i al final, al cinquè acte, al jardí de l'Abadia on Cyrano va a morir estem mirant de posar aquesta música de fons.  A mi em porta a algun lloc grandiós, i alhora em trasllada a quan era petit i sentia això al menjar de casa, no entenia ben bé tot el que feia sentir aquesta música però em semblava que era important.   Bona Setmana Santa a tothom. I si no és tan Santa, tampoc passa res. En tot cas bona setmana. Oriol Broggi